Om

Billinge Idé-konsult

 

 

Billinge Idé-konsult är ett

inovationsföretag som drivs av Esbjörn Aronsson i Skövde.

 

Senaste uppfinningen Mowers Magic Box är resultatet av ett missnöje med klippresultatet i en självägd Husqvarna Automower® anläggning. Med en stor tomt på över 3000m2 gräsmatta så såg alltid den del av gräsmattan som vetter mot gatan hafstigt klippt ut. Det blev helt enkelt aldrig färdigt. Genom att dela upp den totala gräsmatteytan i två sektioner så kan Automowern klippa framsidan en eller max två dagar i veckan och resten av tiden på baksidan. På det sättat så ser framsidan mot gatan alltid välklippt och jämnväxt ut utom första timmarna på klippdagarna. Dessutom kan jag nu korta ner antalet timmar som den klipper om dagen och den har faktiskt även fått en helledig dag. Slitaget på hela maskinen minskar. Batterierna håller längre och knivarna behöver inte bytas lika ofta.

 

Jag ställer gärna upp med rådgivning så ring om du har frågor. Tel: 0728-623014

Eller skicka mig ett mail : esbjorn@billingeide.com

 

Hälsningar Esbjörn

 

 

Enkel installation

Fall 1

En installatör av Husqvarna Automower® installerar en anlägning med en Automower 230 som har två guidekablar.

Köparen har en komplicerad tomt. De två guidekablarna förläggs till två avlägset belägna områden. Ett tredje som även detta skulle behöva en guidekabel blir utan. Resultatet blir att Automowern inte hittar hem från detta tredje område innan batteriet tar slut och stannar och hittas urladdad och död allt som oftas.

Lösningen är Mowers Magic Box.

Ägaren av anläggningen får efter installationen av Mowers Magic Box tillgång till ytterliggare två guidekablar och förlägger en ny till det område där Automowern brukar stanna. Problemet försvinner. Området råkar vara det som är närmast allmän plats. Utöver att Automowern nu hittar hem så klipps detta område bara två gånger per vecka och ser därför fantaskiskt välklippt ut vilket flera personer beundrar och påtalar för den stolta ägaren.

Fall 2

Två grannar har länge pratat om att de borde skaffa robotgräsklippare. Båda är less på att klippa gräset men tycker de har lite för liten tomt för den relativt stora investeringen. En vän till den ena grannen känner Esbjörn. Efter ett besök hos grannarna så råder han dem att köpa en Automower® 230 tillsammans.

De väljer denna för att de båda har relativt komplicerade tomter och Automower® 230 har två guidekablar tillgängligt. Var grannes tomt blir en sektion. Varje tomt får två guidekablar.

Automowern klipper tre dagar i rad dag hos respektive granne och är ledig varje lördag då de båda grannarna med sitter i trädgården med sina familjer och grillar och inte vill störas. Inte ens av en tyst robotgräsklippare.

Fall 3

I ett radhusområde ligger två hus utmed en av gatorna. Två andra hus utmed en annan gata. De fyra husen har sina baksidor mot varandra. Husägarna träffas ofta och säger hej över staketet och umgås lite då och då. En av dem kommer på idén att de borde köpa en robotklippare och dela på eftersom han känner Esbjörn och känner till hans uppfinning Mowers Magic Box.

De bestämmer sig för att köpa en Automower® 230 tillsammans. En investering för var och en i paritet med var sin bra motorgräsklippare.

Eftersom Automower® 230 har två guidekablar så blir det möjligt med Mowers Magic Box att utnyttja fyra guider totalt.

Automowerns laddstation placeras där alla fyra tomterna möts. Två hus i varje sektion och husägarna får var sin guidekabel till sin egen framsida. Automowern klipper hos granne 1 och 2 söndag, måndag och tisdag och hos grannarna 3 och 4 på onsdag, torsdag och fredag.

På lördagar klipps det inte alls då de antingen håller på med uteaktiviteter på sina gräsmattor var för sig eller har gemensamma aktivieter så som grillning och krocket. På försommaren och sensommaren stänger de av klippningen på fredagar och söndagar. För det behövs helt enkelt inte klippas mer än så.

Copyright © All Rights Reserved Mowers Magic Box is protected by pending patent.